Kurma Mentega Kacang |
Bahan-bahan
- 12 sudu teh mentega kacang
- 3.5 auns (100 gram) coklat gelap
- 3 sudu besar pistachios dicincang halus
- 3 sudu besar badam cincang halus
Kurma Mentega Kacang |
Cara-cara membuat
- Potongkan kurma di tengah pusat perpanjangan dan keluarkan lubang.
- Isikan setiap kurma dengan 1 sudu teh mentega kacang.
- Cairkan coklat gelap dan tumpukan kacang-kacangan di atas timbunan di papan pemotong.
- Celup separuh dari setiap kurma dalam coklat cair dan kemudian mencelupkan sama ada pistachios atau badam.
- Letakkan tarikh di atas kertas kertas atau kertas lilin.
- Sejukkan dalam peti ais sebelum dihidang.
Kalori
247
Lemak (gram)
16
Karbo(grams)
25
Protein (grams)
6
Gula (grams)
17
Sumber: ThisHealthyTable
Comments
Post a Comment